ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ перестерігає отців від походу зі статуєю Фатімської Матері Божої

|

Владика Ігор Львівської Архиєпархії УГКЦ і віце-канцлер свящ. Ігор Демків Львівської Архиєпархії УГКЦ перестерігають отців УГКЦ від походів зі статуєю Фатімської Матері Божої, які організовує свящ. Василь Ковпак, – повідомили у прес-секретаріаті Глави УГКЦ. З цього приводу розповсюджено Пересторогу, зміст якої подаємо повністю:

«Українська Греко-Католицька Церква, Курія Львівської Архиєпархії. Львів, 24 жовтня 2005 року.

До відома Всесвітліших Отців Протопресвітерів, Всечесніших Отців Парохів, Адміністраторів і вірних УГКЦ.

Пересторога.

Всесвітліші і Всечесні Отці, дорогі браття і сестри, до Курії Львівської Архиєпархії поступила інформація про те, що за ініціативою свящ. Василя Ковпака організовуються походи зі статуєю Фатімської Матері Божої.

Як Адміністратор Львівської Архиєпархії УГКЦ бажаю зробити такі застереження. Ці походи на території різних єпархій та парохій УГКЦ організував свящ. Василь Ковпак, не прохаючи дозволу та благословення на це місцевих єпископів УГКЦ. Тому, прикриваючись статуєю Фатімської Матері Божої, зорганізовані групи людей під проводом свящ. Василя Ковпака підступно і насильно у ряді греко-католицьких парафій виставляють її до почитання.

Пресвята Богородиця як Мати Церкви була і залишається для всіх поколінь прикладом служіння у покорі та любові. У об’явленнях як у Фатімі, так і в Люрді, та багатьох різних місцях світу, Вона завжди наказувала слухатися місцевих єпископів, бо вони є наступниками її Сина на землі. Пригадаймо слова Богородиці зі Святого Євангелія «слухайте Його!», а Христос каже до апостолів «хто Вас слухає, слухає Мене!». У всіх об’явленнях Мати Божа покірно виконує накази місцевих єпископів, навіть тоді, коли церковна влада ставить Її об’явлення під сумнів.

На жаль, сьогодні ми вже не вперше зустрічаємося з різними видами зухвальства та непослуху церковній владі, Церкві. З почуття батьківського обов’язку пояснюю дії свящ. Василя Ковпака. Використовуючи статую Фатімської Матері Божої, він сіє розбрат і непорозуміння у Церкві. Таким чином матір Божа стає немовби слугинею розбратів і непорозумінь. Всі священники та вірні Греко-Католицької Церкви повинні бути свідомі, що участь у подібних діях без благословення церковної влади протиставляє їх Церкві і вводить у стан важкого гріха.

Владика Ігор, Адміністратор Львівської Архиєпархії УГКЦ, свящ. Ігор Демків, віце-канцлер Львівської Архиєпархії УГКЦ». Повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *