ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові робоча група скасувала 63 регуляторні акти, а по області - 174

|

Про ситуацію із регуляторними актами у Львові та області сьогодні на засіданні в Львівському прес-клубі ринкових реформ розповіла головний спеціаліст відділу підприємництва управління економіки Львівської облдержадміністрації Юлія Трохимчук.

Вона зазначила, що первинний перелік регуляторних актів налічував 238 одиниць. „Ми їх поділили на 13 сфер в галузі економіки. Це цінні тарифи закупівлі, регулювання торгівельною діяльністю, ринкова торгівля, земельні відносини, комунальне державне майно, контрольно-перевірочні процедури, транспорт, автоперевезення, зв’язок, архітектура, будівництво, інвестиції, регуляторна політика підприємництва, податки та збори, сільське господарство, туризм, ліцензування господарської діяльності. З цих тринадцяти сфер робочою групою було сформовано три переліки, де запропоновано скасувати 52 акти, переглянути 31 і залишити без змін 16. Далі цей перелік було оприлюднено, доведено до відома розробників регуляторних актів для того, аби отримати пропозиції з цього приводу, в які би вони могли внести якісь уточнення. В результаті цей перелік складає 89 регуляторних актів, які були дотичні до цього процесу, з них 63 акти скасовано, 16 переглянуто і 10 залишено без змін”, – сказала Юлія Трохимчук.

Вона також додала, що ці цифри лише по регуляторних актах, які були розглянуті обласною державною адміністрацією. Щодо області в цілому, то по районах первинний перелік регуляторних актів складав 836 одиниць, а кінцевий перелік – 688, з яких скасовано 174, переглнуто 122 акти і залишено без змін 382 акти.

На думку пані Трохимчук, зараз потрібен час аби проаналізувати ефективність такого перегляду регуляторних актів, але вона переконана, що „робота була спрямована на те, аби покращити підприємницьке середовище”.

Трохимчук також сказала, що в цьому році було створено п’ять агенцій регіонального розвитку спільно з проектом розвитку Львівщини. Агенції були створені у Сокальському, Радехівському, Бродівському, Жовківському районах та місті Самбір. За її словами, ці агенції були створені для налагодження діалогу між органами влади, асоціативними підприємницькими стуктурами, громадами та підприємцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *