ОСТАННІ НОВИНИ

Папа Римський вважає правомірним перенесення резиденції греко-католиків зі Львова до Києва

|

Святіший Отець Венедикт XVI підтримав українських греко-католиків в питанні перенесення їх катедри зі Львова до Києва. Про це йдеться в офіційному листі Папи, адресованому Главі Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана).

“Рішення Української Греко-Католицької Церкви було мотивовано бажанням виконувати ефективніше пастирське служіння серед її членів. Попередній Папа Іван Павло II дав свою згоду на це рішення”, – йдеться в листі держсекретаря Ватикану Анжело Содано.

За словами Анжело Содано, Святіший Отець уповноважив його дати відповідь на офіційну заяву архієреїв УПЦ про неприпустимість перенесення греко-католиками своєї катедри зі Львова до Києва. На думку Ватикану, таке рішення не виходить за рамки церковних правил, якими керуються всі Східні Церкви, у тому числі і РПЦ.

Від імені Папи Венедикта XVI, держсекретар Ватикану, висловив надію на продовження діалогу між католиками і православними. “Він попросив мене запевнити Вас в тому, що Його братерські почуття залишаються незмінними, і Він молиться до Господа, щоб дарував нашим Церквам мудрість в продовженні шляху нашого діалогу і взаємної пошани”, – йдеться у листі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *