ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівській пивоварні відкрили перший в Україні музей пивоваріння

|

Урочисте відкриття першого в Україні музею пивоваріння відбулося сьогодні на Львівській пивоварні за участі закордоних партнерів пивоварні та представників міської та обласної влади. Зокрема, на концерті були присутні голова Львівської ОДА Петро Олійник, голова Львівської обласної ради Михайло Сендак, в. о. мера Львова Зеновій Сірик та начальник управління культури Львівської ОДА Зеновій Мазурик.

З цієї нагоди пивоварня влаштувала святкове дійство, на якому продемонструвала історію появи найдревнішої у Львові броварні, провели дегустацію пива, а балет «Життя» влаштував карнавал танців давніх мешканців Львова.

Робота над створенням музею Львівської пивоварні розпочалася у 2003 році. В Україні аналогів такому музеєві наразі немає. Віднині туристи та мешканці міста зможуть ознайомитися з такими легендарними експонатами як Книга рецептур початку ХХ ст., статутом львівського акційного товариства броварів 1897 року, відомою гальбою «Зоська» кінця ХІХ ст., а й побачити старовинні процеси виготовлення пива і навіть продегустувати його у спеціальних залах.

Увечері з нагоди відкриття музею пивоваріння на площі перед оперним театром відбудеться святковий концерт, хедлайнером якого стане Руслана, передає Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *