ОСТАННІ НОВИНИ

Сендакові болить душа за невизнання воїнів УПА учасниками війни

|

«Для пільгового забезпечення ветеранів ОУН-УПА необхідно лише 5 млн грн», – зазначив сьогодні, 14 жовтня, під час урочистостей з нагоди свята Покрови Пречистої Богородиці та 63-річчя від створення УПА голова Львівської обласної ради Михайло Сендак.

«Мені болить душа, що після 14 років незалежності воїнів ОУН-УПА, які прагнули свободи і незалежності України, не визнано учасниками ІІ Світової війни. Ми вже неодноразово зверталися до керівництва держави щодо вирішення цього питання. Так, на сьогодні у Секретаріаті Президента України Віктора Ющенка опрацьовують пропозиції щодо врегулювання питання про визнання ОУН-УПА воюючою стороною. Я вважаю, що мешканці Західної України повинні більш патріотично відстоювати такі неодноразові звернення Львівської обласної ради. Ми повинні домогтися, щоб наші визволителі – воїни ОУН-УПА мали належні пільги, які мають ветерани Великої Вітчизняної війни», – сказав голова Львівської облради.

За словами М.Сендака, в Україні на підтримку ОУН-УПА вже зібрано понад 1 млн. підписів, повідомляє ЗІК. Львівська обласна комісія за останні роки визнала воїнів УПА учасниками бойових дій та інвалідами війни. Живими на Львівщині залишилося менше 2,5 тис. упівців. За підрахунками по всій Україні ветеранів УПА залишилося приблизно 12 тис. осіб. «У випадку державного визнання ОУН-УПА воюючою стороною, для їх пільгового забезпечення потрібно лише нещасних 5 млн. грн. Прорив відбувся у тому, що з 1 січня 2006 року сотні мільйонів бюджетних коштів будуть спрямовані на ще одну категорію пільговиків – дітей війни», – наголосив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *