ОСТАННІ НОВИНИ

В ЛОДА формували програму виходу з екологічної кризи

|

Сьогодні, 13 жовтня, під час засідання «круглого столу» з питань виходу з екологічної кризи, що виникла у Львівській області, який проходив в обласному державному управління екології та природних ресурсів, обговорювалося питання формування Програми виходу з екологічної кризи на 2006 рік.

Учасники засідання запропонували створити систему екоінформації та моніторингу навколишнього середовища, залучивши закордонні інвестиції, оскільки Львівщина – транскордонна область. Директор Інституту екології Карпат НАНУ Михайло Голубець наголосив на конечній потребі розв’язати проблему всихання карпатських смерекових лісів. Він також наголосив на тому, що слід якнайшвидше побудувати мережу очисних споруд, бо в області вже немає жодної чистої річки та звернути увагу на проблему загазованості міст.

Голова правління ВАТ «Гірхімпром» Іван Зозуля торкнувся стану гірничо-хімічних підприємств в Львівській області, зазначивши, що на програму з реабілітації земель, яка розрахована на 10 років, необхідно віднайти 300 млн грн. «В Яворові створюється випускна канава, яка, на жаль, робиться некваліфіковано. Щодо стебницького «Полімінералу» зазначу, що тут можуть ставатися провали землі та утворюватися величезні солоні озера. На Подорожненському руднику було зроблено підпорну стінку біля села Подорожне та проведено 10% від запланованого відбору проб води з річки Свіча».

Під час «круглого столу» також була порушена тема Львівсько-Волинського вугільного басейну, а саме – закриття шахт. Зазначалось, що не проводиться моніторинг цієї проблеми, повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *