ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ бере участь у Генеральній асамблеї синоду єпископів

|

У Ватикані триває робота Одинадцятої Генеральної Асамблеї Синоду Єпископів, яку очолює Папа Римський Венедикт ХVI. У синодальних засіданнях від Української Греко-Католицької Церкви беруть участь Блаженніший Любомир (Гузар), Глава УГКЦ, та Преосвященний Владика Софрон (Мудрий), Єпископ-емерит Івано-Франківський, передає прес-секретаріат УГКЦ.

Як ми повідомляли раніше, 10 жовтня під час вільних виступів Блаженніший Любомир мав промову, у якій запропонував, щоб наступна Генеральна Асамблея Синоду Єпископів була присвячена Східним Церквам. Крім того, Блаженніший Любомир наголосив, що ця ініціатива буде важливою для розвитку католицького внутрішньоцерковного сопричастя.

„Немає сумніву в тому, що Євхаристія є джерелом і вершиною життя та місії Церкви, – сказав Предстоятель УГКЦ. – Проте це є правдивим також і для Східних Церков!” Відтак Глава УГКЦ запитав: „Якщо Літургія є правилом віри, якщо Божественна Літургія, що відправляється Східними Церквами у сопричасті з Римським Престолом та з Православними чи Апостольськими Церквами є ідентичною для обох, якщо є загальне визнання апостольського наступництва єпископів, а отже, і священиків, які її відправляють, тоді що ще потрібно для єдності?”

Про потребу переосмислення канону 702 Кодексу Канонів Східних Церков, який забороняє спільне служіння Пресвятої Євхаристії з представниками традиційних некатолицьких Церков, говорив також інший представник УГКЦ на Генеральній Асамблеї Синоду Єпископів Преосвященний Владика Софрон (Мудрий), Єпископ-емерит Івано-Франківський. (Владику Софрона 4 жовтня було обрано віце-президентом комісії, яка відповідає за інформаційне висвітлення роботи Синоду.) У своєму слові Владика Софрон сказав, що цю пропозицію представляє виходячи із практичних потреб України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *