ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники ВАТ “Сільмаш” погрожують акціями протесту

|

Акціями громадської непокори погрожують працівники ВАТ “Сільмаш”, якщо упродовж тижня не будуть виконані їх вимоги щодо зміни плану санації підприємства. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив представник трудового колективу в раді кредиторів Петро Онищак.

“Ми вимагаємо внесення змін до плану санації і заміни так званого інвестора і якщо це не буде виконано, то 24 жовтня вдамося до перекриття Городоцької та пікетів обласної адміністрації, господарського суду та податкової” – сказав він.

За його словами, під час візиту до Львова Президента України працівники мали з ним зустріч, але коли дійшло до питань, що треба зробити, “втрутився Петро Олійник і почав перекручувати інформацію про стан підприємства”. Петро Онищак вважає, що нинішня влада перехопила ініціативу і замість порятувати підприємство, хоче довести до закінчення план попередньої влади – довести завод до банкрутства і потім розпродати. На його думку, про свідчить те, що Петро Олійник змінив думку – замість пошуку стратегічного відомого інвестора він хоче втілювати старий план санації, що передбачає ліквідацію ВАТ “Львівсільмаш” і створення спільного підприємства.

“З початку року борги підприємства зросли на 12 мільйонів, рівно ж як і борги із заробітної платні, хоча для виведення заводу на нулі в серпні треба було 700 тисяч гривень” – сказав юрист Володимир Гірняк, який представляє інтереси трудового колективу від імені народного депутата Олекси Гудими. Він вважає, що йдеться про активи підприємства – майно та землю, які, за його оцінкою вартують близько 30 мільйонів доларів.

На його думку, серед 9 інвесторів, які претендуватимуть на підприємство цієї п’ятниці, не може бути відомих і солідних фірм, здатних вкласти десятки мільйонів доларів у розвиток виробництва. “Серйозні фірми не приймають такі рішення поспіхом” – сказав він. За словами П.Онищака, всі потенційні інвестори – українські фірми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *