ОСТАННІ НОВИНИ

На яворівській “Сірці” ліквідували наслідки “теракту”

|

Перше завдання, що постало перед представниками Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи – ліквідація наслідків аварії з викидом хлорину та іприту, який спричинив умовний терористичний акт на території хімічного комбінату “Сірка”, що на Яворівщині, передає прес-центр головного управління МНС у Львівській області.

За легендою, внаслідок вибуху в приміщеннях хімкомбінату спалахнула пожежа. Пожежно-рятувальні підрозділи МНС України на шляху розповсюдження отруйної хмари встановили водяну завісу та ліквідували загорання.

Підрозділи МНС відповідно до погодних умов, напрямку вітру та кількості хлорину, що використовується на даному комбінаті, визначили можливу зону хімічного зараження і провели завчасну евакуацію людей та худоби з населених пунктів, що потрапляли до означеної зони.

Силами двох розвідувальних груп було проведено розвідку зони зараження та безпосереднього місця вибуху на хімкомбінаті “Сірка”. Метою пошукових робіт були евакуація постраждалих та встановлення бандажу на місця розгерметизації, які утворилися внаслідок пошкодження контейнеру з хлорином. Разом з цим проводилось оповіщення персоналу комбінату та населення, які не встигли евакуюватися з зони ймовірного ураження.

Водночас на безпечній території було розгорнуте відділення життєзабезпечення для прийому постраждалого населення. Згодом, до місця проведення навчань прибула команда ОЗХЗ для проведення розвідки на території хімкомбінату «Сірка», яка звернулася до Координаційного центру проведення навчань за допомогою у забезпеченні технічними засобами та обладнанням. Відповідно до запиту, команді розвідки ОЗХЗ було надано транспорт для евакуації ймовірних постраждалих, 2 столи, 6 носилок, 2 карети швидкої медичної допомоги та рятувальна команда з 4 осіб, яка може надати допомогу населенню на зараженій території. Розгорнув свою діяльність мобільний шпиталь португальських рятувальників. Міжнародні команди розпочали спільне відпрацювання заходів з надання медичної допомоги умовним потерпілим, дезактивації об’єктів тощо.

Оперативно виконуючи поставлені задачі, рятувальники чекають наступного дня навчань. За сценарієм – хмара отруйних хімічних сполук, що утворилася внаслідок аварії, розповсюдиться в напрямку смт. Шкло, отже 11 жовтня рятувальникам належить долати хімічну небезпеку більшого масштабу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *