ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник відкрив високотехнологічний завод з виробництва кормів для тварин

|

«Мені приємно, що перший в Україні високотехнологічний завод з виробництва кормів «Кормотех» створено за допомогою сучасних технологій, а не секонд-хенду». Про це сьогодні, 5 жовтня, заявив голова Львівської ОДА Петро Олійник під час урочистого відкриття ТзОВ «Кормотех» у селі Прилбичах Яворівського району. У відкритті заводу, яке відбулося у межах V Економічного форуму у Львові, взяли участь понад 200 осіб, – повідомив власний кореспондент Західної інформаційної корпорації у Яворівському районі.

За словами голови Яворівської РДА Ростислава Новоженця, інвестори, вклавши в економіку Яворівщини понад 8 млн. доларів США, зробили добру справу, але якби не було СЕЗ «Яворів», ми б не побачили «Кормотеху».

Президент ЗАТ «Ензим», співзасновник ТзОВ «Кормотех» Орест Вовк заявив: «Підприємство вироблятиме не тільки корм для домашніх тварин, а й для рибок та птиці. «Кормотех», який є першим вітчизняним виробником сухих екструдованих кормів, планує постійно вдосконалювати технологічні схеми виготовлення кормів з метою завоювання лідерства на ринках України. Ми також створимо гідну конкуренцію Росії і Прибалтиці».

ТзОВ «Кормотех» через три роки продукуватиме щорічно корми для кішок, собак, свійських тварин на 100 млн. грн., а зараз – на 15-20 млн. грн. Вартість інвестиційного проекту становить 37,98 млн. грн., з яких вже залучено 36,9 млн. грн. Засновниками ТзОВ «Кормотех» є громадяни України. Інвестиційний проект «Комплексна переробка сільськогосподарської продукції (виробництво та збут кормів для домашніх тварин, собак і котів, а також комбікормів для худоби)» зареєстровано в СЕЗ «Яворів» 18 грудня 2003 року. Плановий обсяг виробництва продукції згідно із бізнес-планом становитиме 53,6 млн. грн. в рік. У період з 2006-2007 років продукуватимуть на заводі кормів на 15-20 млн. грн. щорічно, а з 2008 р. обсяг виробництва сягне до 100 млн. грн. Середньомісячна заробітна плата становитиме близько 2,028 тис. грн. Нині на заводі працює 38 осіб. Заплановано збільшити штат до 69 чоловік. Для реалізації інвестиційного проекту підприємство орендує земельну ділянку площею 2,5 га з правом на викуп. Будівництво заводу розпочалося у травні 2004 р. Для виробництва кормів тут використовують вітчизняну сировину: зернові і продукти їх переробки. Ринок збуту – теж вітчизняний, продаватимуть корми через роздрібну торгівлю. Генеральний підрядник будівництва фабрики «Кормотех» – ТзОВ СП «Основа-Солсіф».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *