ОСТАННІ НОВИНИ

Комітет захисту архівів вимагає змінити керівництво архівної галузі

|

Вимагати від влади змінити керівництво архівної галузі та відсторонити від виконання обов’язків, на час слідства, дирекцію Центрального державного історичного архіву України у Львові – першочергове завдання Комітету захисту архівів України. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції з приводу створення Комітету повідомили його члени.

Крім цього члени Комітету вимагають від правоохоронних органів провести об’єктивне розслідування крадіжок з Львівського історичного архіву, а також припинити переслідування осіб, які першими виступили за чесне та об’єктивне розслідування справи. Ще одне завдання Комітету захисту архівів України – домогтися відкриття Львівського архіву для дослідників до кінця 2005 року.

Загалом до складу Комітету увійшли провідні науковці та громадські діячі Львова. Серед них Герой України, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв Борис Возницький, доктор архітектури, зав. кафедри архітектури та містобудівницчтва НУ „Львівська політехніка” Микола Бевз, доктор історичних наук Ярослав Дашкевич, письменник, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Ігор Калинець, віце-ректор Українського Католицького Університету Мирослав Маринович тощо.

Члени Комітету захисту архівів України закликали всю свідому українську громадськість підтримати діяльність Комітету та приєднатися до нього, а також просять правозахисні організації України надати їм юридичну підтримку. Крім цього Комітет закликає депутатів Верховної Ради України ініціювати парламентські слухання з „Архівної справи”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *