ОСТАННІ НОВИНИ

Провину за крадіжки з архіву хочуть покласти на „стрєлочників” - Дашкевич

|

Доктор історичних наук Ярослав Дашкевич переконаний, що у справі крадіжки історичних документів із Центрального державного історичного архіву України у Львові вину намагаються покласти на двох-трьох „стрєлочників”, які позаяк не могли вкрасти документів на десятки мільйонів доларів. Про це він заявив під час сьогоднішньої прес-конференції з приводу створення Комітету захисту архівів України.

Він вважає, що крадіжки чинила організована злочинна група, а не індивідуальні злочинці, проте, за його словами, в УБОЗ ця справа не передана.

„Невже архівісти і МВС думають, що наукова громадськість злізе з них, грубо кажучи, після всіх тих злочинів, які сталися в держархіві і дасть можливість все це закрити? Це що таке – прояв тупості , ч и впевненість в безкарності, чи все заплачено, чи почуття сильного „даху”, який збереже?”, – зазначив пан Дашкевич.

Нагадаємо, що вчора начальник УМВСУ у Львівській області Віталій Максимов заявив, що розслідування справи крадіжок із Львівського історичного архіву закінчено, і обвинувачувані знайомляться з матераілами слідства. За даними Максимова, ряд матеріалів, що стосуються керівництва архіву, виокремлено і передано прокуратурі, яка має визначити – порушувати кримінальну справу, чи ні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *