ОСТАННІ НОВИНИ

Обсяги промвиробництва області за півроку знизилися на 2,3 відсотка

|

Обсяги промислового виробництва Львівської області за оснанні півроку знизилися на 2,3 відсотка, повідомив під час доповіді на сесії обласної ради заступник голови Львівської обласної держадміністрації з питань економіки Валерій П ’ ятак.

За його словами, таке зниження спричинене тим, що нестабільно працював нафтопереробний комбінат „Галичина” у Дрогобичі. Він скоротив виробництво на 40 відсотків і це привело до погіршення показників як обробної промисловості, так і всього промислового комплексу загалом. Як повідомив П’ятак, якщо брати до уваги показники НПК „Галичина”, який зараз закінчує ремонт і незабаром почне працювати з підвищеною потужністю, то приріст промислового виробництва складає приблизно 15 відсотків, що є одним з найкращих показників в Україні.

Водночас він заявив, що інші галузі наростили промислові об’єми, а зокрема обробка деревини на 31,4 відсотка, хімічна майже на 33 відсотки, машинобудування на 25 відсотків, легка промисловість на 20 відсотків. Валерій П ’ ятак сказав, що за підсумками року очікується, що деревообробна промисловість вийде на 30 відсотків приросту, а нафтохімічна на 28. Він зазначив, що не бачить в економіці області кризи, а є просто об ’ єктивні тенденції до зниження, оскільки, як зазначив Валерій П ’ ятак: „Бізнес любить спокій і не любить різких коливань”. За його словами, це видно з того, що за півроку в економіку області було вкладено тільки 20 мільйонів прямих іноземних інвестицій, що спричинене радше очікуванням змін з боку потенційних інвесторів.

Водночас П’ятак зазначив, що в розробці є кілька серйозних проектів, серед яких, зокрема відновлення роботи сірчаних і калійних комбінатів у Стебнику і Новому Роздолі. Ціна питання, як повідомив Валерій П’ятак, коливається приблизно в мільярд доларів США і зараз там чотири інвестори, які конкурують між собою за право втілювати цей проект. Вінтакож повідомив, що зараз розглядається проект побудови нафтоппереробного заводу у Львівській області, вартість якого понад півтора мільярда доларів США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *