ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували Інститут транскордонного співробітництва та європейської інтеграції

|

Сьогодні у Львові відбулась презентація Інституту транскордонного співробітництва та європейської інтеграції – недержавної громадської організації, створеної з метою наукового, організаційного та інформаційного забезпечення розвитку транскордонного співробітництва, формування позитивного іміджу прикордонних регіонів та сприяння залученню іноземних інвестицій.

Ініціаторами заснування Інституту є низка наукових закладів та громадських організацій, зокрема Західний науковий центр НАН та МОН України, Інститут регіональних досліджень НАН України, Асоціація місцевих рад Львівщини. Директором новоствореного Інституту став Степан Лукашик.

Участь в презентації Інституту взяли заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак, заступник голови Львівської обласної ради Тарас Федак, Генеральний Консул Російської Федерації у Львові Євгеній Гузєєв та інші відомі громадські і політичні діячі Львівщини, передає ЗІК.

«В науковому плані Інститут буде кооперованим з іншими науковими установами та вузами, а в практичному – тісно співпрацюватиме із центральними та регіональними органами влади, підприємствами та відомствами, громадськими організаціями та євроінтегральними структурами.

В структурі Інституту будуть кілька робочих груп (регіональної політики, підприємництва, інвестицій та інновацій, соціогуманітарних досліджень, інноваційно-консультативного забезпечення та підготовки проектів), а також центр науково-методичного забезпечення та підготовки кадрів», — розповів президент Західного наукового центру НАН та МОН України Мар’ян Долішній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *