ОСТАННІ НОВИНИ

Канівець відкидає звинувачення Деньковича

|

Голова фракції „Батьківщина” у Львівській обласній раді Олег Канівець заперечує звинувачення голови обласного осередку партії Івана Деньковича про те, що він нібито підписав декларацію про створення пропрезидентської більшості в облраді без врахування думки фракції. Відтак Канівець сказав, що Денькович протягом останніх днів здійснює проти нього репресивні заходи і намагається виключити з партії. Про це сам Канівець повідомив „Львівському порталу”.

„Прийняте рішення про підписання декларації про створення президентської більшості було погоджене з більшістю депутатів фракції. Щоправда це погодження відбувалося не в надто сприятливих для цього умовах. Це рішення зокрема погоджене з Ваврином, Гайдучком, Павелком, Коп’яком, тобто більшість членів фракції схвалила цю дію, тому що більшість членів партії підтримували Президента протягом трьох з половиною років”, – заявив пан Канівець. Він зазначив, що зараз „Батьківщина” підтримує не всі кроки Президента, і в першу чергу невмотивовану відставку уряду Юлії Тимошенко, але це не означає, що сьогодні Україну потрібно ділити на дві частини.

Що ж стосується особистої розмови з Деньковичом щодо підписання декларації, то, за словами Канівця, її не було. „Особисто з ним ми контакту не мали, тому що він уже двічі намагався вивести мене з бюро, а потім з партії. До сьогоднішнього дня я ще є членом партії, що буде після сьогоднішнього дня – я не знаю”, – зазначив Олег Канівець.

„Коли я був у Києві 16 вересня, я зустрічався з Юлією Володимирівною, і вона мені як голові фракції чітко дала зрозуміти, що в жодному разі не можна виступати проти президента”, – повідомив голава фракції „Батьківщина” у Львівській обласній раді.

За словами Канівця, Іван Денькович протягом останніх днів здійснює проти нього репресивні заходи. Проте він відмовився коментувати ймовірні причини такої поведінки Денковича. „Зі мною слово „розкол” у партії „Батьківщина пов ’ язане не буде”, – зазнчив Олег Канівець.

Нагадаємо, що сьогодні під час прес-конференції голова обласного осередку партії “Батьківщина” Іван Денькович повідомив, що увечері на бюро обласної організації партії “Батьківщина” буде розглянуто питання про поведінку голови фракції БЮТ в обласній раді Олега Канівця, який, не враховуючи думку фракції та керівництва обласної ораганізації партії, поставив свій підпис під декларацією про створення пропрезидентської більшості в обласній раді.

За його словами, це був підпис самого Канівця. “Він міг зателефонувати мені і порадитися, а члени фракції казали, що з ними Канівець не радився”, – сказав І.Денькович. Він припускає, що скоріш за все, щодо Канівця будуть вжиті ті самі заходи, як і проти членів фракції БЮТ, які учора голосували за призначення Єханурова і яких виключили з партії. На пряме запитання, чи виключать з партії Олега Канівця, І.Денькович відповів, що під час засідання будуть внесені відповідні пропозиції, а рішення приймуть колегіально члени бюро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *