ОСТАННІ НОВИНИ

Рішення про проведення у Львові Кубинського фестивалю прийматиме суд

|

Юридичне управління Львівської міської ради подало заяву до суду щодо заборони проведення у центрі міста Кубинського фестивалю „Куба. Молодість. Соціалізм”. Суд має прийняти рішення до кінця дня 23 вересня, повідомив заступник начальника управління культури Львівської міської ради Богдан Ховзун.

За словами Івана Ховзуна, конфлікт полягає у тому, що ЛОК Соціалістичної партії у заявці на проведення акції вказав її як політичну акцію-концерт. За Конституцією, заявку на проведення політичної акції треба подавати за три дні до проведення. Цю умову соціалісти виконали. Проте, у випадку, якщо заплановано проведення масового заходу з виступами колективів (що має відбуватися під час проведення Кубинського фестивалю), місце проведення заходу має затвердити міська рада.

Суд має прийняти рішення у цій справі до кінця дня, хоча, за словами секретаря ЛОК СПУ Євгена Таліпова, на площі Міцкевича уже складають сцену.

Представники міської ради наполягають на перенесенні Кубинського фестивалю до парку культури імені Богдана Хмельницького.

Утой же чассекретар ЛОК СПУ Євген Таліпов назвав спробу виконкому міської ради заборонити проведення кубинського фестивалю на площі Міцкевича “п олітичною провокацією”.

„Ми не порушили Конституцію, у якій йдеться про те, що про політичні заходи треба повідомляти місцеві органи влади відповідною заявкою, але не про те, що на такі заходи треба отримувати дозвіл. Фестиваль відбудеться, його ніхто не має права заборонити і депутати не підуть на порушення Конституції”, — сказав Таліпов, коментуючи ситуацію.

У коментарі “Гал-info”Євген Таліпов також зазначив, що на фестиваль приїде посол Куби в Україні, а також діти-чорнобильці з багатьох західних областей України. „Відміна чи проблеми з проведенням кубинського фестивалю у Львові стануть міжнародним скандалом. Це політична акція, але водночас це гуманітарний захід: Куба вилікувала 19 тисяч українських дітей-чорнобильців”, — сказав Євген Таліпов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *