ОСТАННІ НОВИНИ

ВО „Свобода” називає заяву Ющенка початком репресій проти українців

|

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» розцінює заяву Президента України під час зустрічі в Нью-Йорку з керівниками американських єврейських організацій щодо націоналізму як заклик до початку репресій проти українців. Про це повідомила прес-служба ВО „Свобода”. З приводу цього об ’ єднання поширило заяву, текст якої подаємо повністю:

„ВО «Свобода» обурене заявою Президента України під час зустрічі в Нью-Йорку з керівниками американських єврейських організацій, щодо націоналізму. Віктор Ющенко заявив: «Ми виступаємо проти будь-яких проявів націоналізму і національної нетерпимості – в Україні існує повага до усіх нацменшин» ( http://www.president.gov.ua/news/data/1_2900.html).

Вважаємо, що такі висловлювання Президента засвідчують неадекватну оцінку переконань власного народу. Обурливо, що націоналізм, який є найвищим проявом любові до власного народу, ототожнений з національною нетерпимістю, тобто шовінізмом. Вважаємо недопустиме висловлювання цієї думки перед чужинцями, яким байдужі як український націоналізм, так і українські національні інтереси.

Розцінюємо це як заклик до початку репресій проти українців. Адже боротьба з націоналізмом – це боротьба з українцями та Україною. Така позиція Президента України свідчить про повне нерозуміння керівництвом України ролі та місця українського націоналізму у збереженні Української нації від знищення московськими, німецькими, польськими та іншими окупантами, а також у здобутті незалежності України у 1991році. Українська влада свідомо ігнорує внесок націоналістичних організацій (таких як УВО, ОУН, УПА) та їхніх провідників Є.Коновальця, С.Бандери, Р.Шухевича у Незалежність. Саме тому в Україні досі на державному рівні не визнані справжні українські герої.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» переконане, що розв’язання проблеми визнання воїнів ОУН-УПА свідомо ігнорується владою. Влада свідомо ігнорує і той факт, що саме приклад цих воїнів надихав молоде покоління націоналістів, які були рушійною силою Майдану.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вимагає від Президента України припинити загравати з чужинцями, безкомпромісно стати на захист українців та вибачитися перед українським народом за свої висловлювання”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *