ОСТАННІ НОВИНИ

Завершення земельної реформи – пріоритет управління земельних ресурсів

|

Завершення земельної реформи та організація про зорості та відкритості ринку землі несільськогосподарського призначення – основні нап рямки роботи головного обласного управління земельних ресурсів. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив начальник управління Микола Пшевлоцький.




За його словами, на сьогодні у селах Львівщини склалося багато проблем, пов`язаних з дефіцитом бланків державних актів власності на землю. Відтак власники земельних паїв не мають змоги вчиняти відповідні дії зі своєю землею, оскільки у них немає документального підтвердження права на її власність. Таких власників без документів у селах Львівщини на сьогодні нараховується близько 30 відсотків.




Крім цього Микола Пшевлоцький зазначив, що багато проблем виникає через те, що є нечітким законодавство у сфері регулювання продажу та оренди земельних ділянок.




Що ж стосується продажу земель рекреаційного призначення, то начальник головного обласного управління земельних ресурсів наголосив, що його управління відстоюватиме у цьому питанні позицію львів`ян і назвав продаж та оренду таких земель недоцільною.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *