ОСТАННІ НОВИНИ

Львів і Сянок домовляються про дружбу

|

Офіційна польська делегація з Сянока, яка учора прибула до нашого міста, зустрілася сьогодні з представниками Львівської міської ради та керівниками установ культури і туризму. Під час зустрічі українська і польська строни планують укласти низку договорів, що мають посилити культурну співпрацю Львова та Сянока.

„Наше місто найтісніше співпрацює з Польщею, зокрема з такими містами як Краків, Вроцлав та Люблін. Маю надію, що серед них тепер буде і місто Сянок” – зазначила заступник міського голови з гуманітарних питань Ірина Романів. Вона ж запросила гостей до активної розмови по закінченні офіційної частини, висловлюючи сподівання на укладення конкретних домовленостей.

„Ми хочемо розширити географію дружніх стосунків, поглибивши співпрацю з вашим містом,” – додала начальник управління культури Львівської міської ради Віра Покотицька.

Польська делегація, яку очолює віцебурмістр Сянока Маріан Кураш, складається із 25 осіб, серед яких представники культури, бізнесу та туризму. Українську сторону на зустрічі представляють директори музичних та мистецьких шкіл, палаців культури, музеїв, бібліотек, туристичних фірм та художніх галерей.

У рамках зустрічі польські гості також планують підбити підсумки спільного проекту „Суспільно-економічний розвиток на базі культурної спадщини. Сяноцький парк культурної спадшщини”, який Львівська мівськрада реалізовує разом з урядом Сянока відповідно до програми прикордонної співпраці Карпатсього регіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *