ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські студенти заледве не загинули на Закарпатті

|

Операція з рятування групи студентів Львівської академії мистецтв та чотирьох гостей з Китайської Народної Республіки, які звершували сходження на полонину Плай, завершилася вчора. Двоє з одинадцяти молодих людей отримали травми середньої важкості, через що потребували негайної допомоги. Про це повідомили в ЦГЗ УМНС України в Закарпатській області.

Як і більшість груп, що потрапляють до схожої халепи, студенти не повідомили рятувальників про те, що здійснюватимуть сходження на полонину. Інакше знали б, що 17-18 вересня гідрометеорологи оголосили на території області штормове попередження, прогнозуючи сильні зливи та шквальні пориви вітру (на полонині Плай цієї ночі випала найбільша кількість опадів в області).

Про нещастя на полонині закарпатські рятувальники дізналися від львівських колег, яким зателефонував один з учасників сходження. Він повідомив, що двоє студентів цієї групи отримали травми та потребують медичної допомоги. Оператори служби порятунку Закарпатської області за сигналом тривоги підняли пошукову групу місцевого спеціалізованого воєнізованого аварійно-рятувального загону та воловецьких пожежників.

Зокрема у 24-річної дівчини медики виявили травму шийного хребця, а у 21-річного хлопця – травму спини. Вже в лікарні з’ясували, що травма дівчини потребує спеціалізованої допомоги, її відтранспортували до Ужгорода. Юнак наразі залишається під наглядом воловецьких лікарів. Інші горе-туристи вже зв’язалися зі своїми рідними та сьогодні мали намір повернутися до Львова, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *