ОСТАННІ НОВИНИ

Останню книгу Івана Павла II презентуватимуть завтра

|

Останню книгу Папи Римського Івана Павла II „Пам’ять та ідентичність” у рамках XII Форуму видаваців презентуватимуть завтра о 13 годині в дзеркальній залі ЛНУ ім. І.Франка видавництво „Літопис” спільно з Українським Католицьким Університетом. Про це повідомив відділ інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.

У заході візьмуть участь ректор УКУ о. Борис Ґудзяк, ректор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук, директор видавництва „Літопис” Михайло Комарницький, а також перекладач-англіст та італознавець Мар’яна Прокопович.

У книзі „Пам’ять та ідентичність” Іван Павло II повернувся до головних тем бесід, які відбулися 1993 року в Кастель Ґандольфо. Два польських філософи Юзеф Тішнер та Кшиштоф Міхальський, засновники Інституту наук про людину у Відні, запропонували йому розвинути критичний аналіз із історичного та філософського поглядів – двох диктатур, які заплямували історію XX століття: нацизму і комунізму. Взявши за основу розшифровані діалоги Святий Отець вирішив розширити спектр розважань. Відтак, автор запропонував своїм сучасникам – окремим особам і цілим народам – вдумливо переглянувши свою «пам`ять», досягти повнокровнішого усвідомлення власної «ідентичності».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *