ОСТАННІ НОВИНИ

Судове засідання у справі "Галолу" відбудеться не раніше 6 жовтня

|

Судове засідання щодо законності купівлі-продажу ВАТ «Галол» відбудеться після 6 жовтня. Таке рішення ухвалив сьогодні, 15 вересня, Львівський господарський суд, зважаючи на те, що у Вищому господарському суді України саме 6 жовтня цього року відбудеться слухання справи щодо законності першого договору купівлі-продажу ВАТ «Галол». Про це Західній інформаційній корпорації повідомив заступник голови профспілки «Захист праці» Вадим Ковалевич.

В. Ковалевич розповів, що профспілка «Захист праці» має намір 6 жовтня поїхати у Київ, де пікетуватиме Вищий господарський суд України.

Наприкінці 2001 року була розпочата процедура санації ВАТ «Галол», найбільшим кредитором «Галолу» виявилася фірма «Автолізінг України», яка і стала санатором підприємства. Інвестор обіцяв вкласти в завод 11 мільйонів гривень, погасити заборгованість із зарплати та податків.

31 липня 2002 року голова профкому ВАТ «Галол» погоджує, що борг із зарплати в розмірі 660 тисяч гривень «Автолізінг України» виплатить з відтермінуванням на рік. Менше ніж за місяць, 28 серпня 2002 року, отримавши вирішальну кількість голосів, «Автолізінг України» підписує мирову угоду, згідно з якою залишається єдиною діловою особою в раді кредиторів підприємства. Того ж дня цілісний майновий комплекс ВАТ «Галол» продано ТзОВ «Енерготехпром», а наступного дня (29 серпня) – «ФК-Груп».

На початку санації вартість «Галолу» становила майже 30 мільйонів гривень, але завод було продано лише за 2,5 мільйони, окрім того директором «Автолізінгу України» та власником «ФК-Груп» виявилась одна і та ж людина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *