ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові поменшало малолітніх жебраків

|

Кількість бездоглядних дітей та дітей, які займаються жебрацтвом, у Львові зменшилась. За інформацією начальника відділу у справах неповнолітніх Львівської міської ради Тараса Гурея, в притулок цього року потрапило лише 72 дітей, минулоріч ця цифра була більшою у 2,5 рази.

Знизились також показники злочинності серед неповнолітніх та збільшилась кількість сімей, які хочуть створити прийомні сім’ї. Однак, залишається не вирішеною проблема допомоги дітям, які мають соціально-психологічні проблеми.

Протягом восьми місяців цього року з метою профілактики жебрацтва, бездоглядності та здійснення контролю за відвідуванням школи дітьми, які схильні до бродяжництва та інших протиправних дій, у місті проводилися рейди „Урок”, „Вокзал”, „Канікули та ін. За цей час проведено 66 рейдів, в ході яких виявлено 319 неповнолітніх.

Триває робота щодо запровадження нових форм виховання бездоглядних дітей за сприяння виконавчих органів ради недержавними організаціями створено сиротинець нового типу для дівчаток „Мілес-Єзу” та притулок для дітей та одиноких матерів „Хеврон”, куди влаштовуються діти зазначених категорій.

За вісім місяців з міського бюджету на реалізацію програми використано понад 40 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *