ОСТАННІ НОВИНИ

У Холмі відсвяткували ювілей єврорегіону „Буг”

|

10 вересня у місті Холм (Польща) відбулось урочисте відзначення десятирічного ювілею Єврорегіону Буг. Як передає прес-служба Львівської обласної ради,з українського боку у святкуванні взяли участь депутати облради Михайло Брегін та Ярослав Федина, заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак, посол України в Литві Борис Климчук, генконсул України в Любліні Іван Грицак, заступник начальника управління освіти Василь Мартиняк, інші гості.

Програма розпочалась відкриттям наукової конференції “Транскордонна співпраця в рамках Єврорегіону Буг – досвід і перспективи”. В ході конференції багатьом учасникам вручили відзнаки “За заслуги для Єврорегіону Буг”. Львівській, Луганській та Одеській областям надали титул “Почесний член товариства органів місцевого самоврядування Єврорегіону Буг” за вагому співпрацю в рамках Єврорегіону.

На думку депутата облради, начальника соціально-гуманітарного управління облради Михайла Брегіна, найбільшим досягненням діяльності Єврорегіону є безпосередні контакти між громадами районів та міст, а також реалізація проектів ЄС по лінії TACIS та PHARE і обмін відповідним досвідом. “На жаль на сьогодні нам бракує інформації і досвіду у складанні проектів на втілення програм ЄС. Тому потрібно створювати пункти євроінтеграції, які в б відкривали можливість використовувати відповідні фонди європейських структур”, – прокоментував М.Брегін.

До Єврорегіону Буг входять два райони Львівської області (Сокальський та Жовківський – з травня 2000 року), Волинська область (засновник – з вересня 1995), Брестська область Білорусі (ввійшла до складу в травні 1998 року) та Люблінське воєводство Польщі (засновник – з 1995 року). Союз був утворений в Луцьку за ініціативи воєводів Холмського, Люблінського, Замойського, Тарнобрезького воєводств, а також голови Волинської держадміністрації Бориса Климчука. Єврорегіон Буг – найбільший за територією в Європі і складає 64 тис. кв. км. Учасники Єврорегіону займаються вирішенням проблем, пов’язаних з екологією, туризмом, освітою, культурою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *