ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`яни представили "чарівний Львів" полякам

|

Виставці “Чарівний Львів”, проведеній у містах Польщі в рамках днів України в Польщі, була присвячена прес-конференція заступника міського голови Зеновія Сірика та заступника директора Львівського історичного музею Тарас Рудко.

До виставки долучилися првідні культурні інституції Львова – історичний музей, бібліотека імені Стефаника та палац мистецтв, з експонатів яких й було складено її основу. “Родзинкою” виставки стала панорама Львова 18-го сторіччя. Експонати супроводжувалися й відповідною культурно-мистецькою програмою, зокрема виступами львівських музикантів.

Тарас Рудко ознайомив присутніх з каталогом виставки. Заслугою львів`ян Рудко вважає. що на обкладинці каталого зображено портрет князя Данила Галицького, як засновника Львова, що певним чином знівелювало спекуляції окремих польських істориків, що намагаютьсяпереконати упольських джерелах заснування нашого міста.

Зеновій Сірик наголосив на нових перспективах українсько-польської співпраці. Зокрема, п.Сірик поінформував про “нестандартне”, за його словами, партнерство Львова з невеличким польським містечком Стальова Воля (85 тисяч мешканців), що розпочалося цього року в культурно-музейній площині, а зараз набирає нових обертів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *