ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати міськради половину дня товкли воду в ступі

|

Практично увесь ранковий час сьогоднішнього засідання сесії Львівської міської ради депутати використали на правові та юридичні дебати з приводу легітимності сесійного засідання, яке відбулося 14 липня. Зараз у засіданні оголошено перерву, під час якої керівники фракцій та депутатських груп міської ради планують провести переговори.




Секретар Львівської міської ради Зеновій Сірик зважаючи на абсолютно протилежні погляди депутатського корпусу та міського голови, закликав сторони піти на зустріч одна одній, сісти за круглий стіл і дійти компромісного рішення.




„Жоден закон не врегулює життя ради. Оскільки по ухвалах, прийнятих 14 липня, не має жодного протесту прокурора і вони не розглядаються в суді, то ухвали є легітимними. Єдине, якщо є зауваження міського голови, їх треба розглянути ще раз,” – пояснив він.




Не вніс ясності у суперечку і прокурор міста Львова Андрій Палюх, який заявив, що законодавство України чітко не регламентує порядок скликання і закриття пленарних засідань. Він також запропонував депутатам доопрацювати регламент сесії та доповнити його новими термінами.




Міський голова Любомир Буняк все ж таки настояв на своєму, назвавши сесійне засідання 14 липня зборами депутатів, а також заявив, що секретар ради перевищив свої повноваження та взявся за головування на сесії.




Наразі у засіданні оголошено перерву до 14 години, депутати планують за чей час провести міжфракційні переговори.












Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *