ОСТАННІ НОВИНИ

Концерн BMW зацікавився розробками „Львівської політехніки”

|

З авідувач лабораторії нанофізики і молекулярної енергетики Львівської політехніки Іван Григорчак нещодавно за підтримки партнера ― концерну „Гефра” – відвідав із продукцією науковців лабораторії Міжнародну науково-технічну виставку „Єврокар-2005“ у Ляйпцігу (Німеччина), — про це повідомили у прес-службі Національного університету „Львівська політехніка”.

Організатор виставки, на якій були представлені основні компанії, що розробляють та виготовляють автомобілі, — компанія BMW .

„Сучасний розвиток автомобілебудування буде спрямований на створення гібридних тягових установок, — зазначив Іван Григорчак, розповідаючи про застосування конденсаторів, над якими працює лабораторія. — Незабаром розроблятимуть автомобілі з невеликими бензиновими двигунами й електродвигунами. Останнє ― передбачає застосування новітніх систем накопичення енергії, або суперконденсаторів автономного”.

У сфері розроблення суперконденсаторів Львівська політехніка була представлена на цій виставці новими системами, розробленими в Університеті.

Особливе зацікавлення ними виявила фірма BMW . До кінця року лабораторія нанофізики очікує на конкретні замовлення на розробки. Як тільки концерн BMW визначиться, який тип гібридного автомобіля вони розроблятимуть, працівники лабораторії на чолі з Іваном Григорчаком будуть готові виконати замовлення , повідомляє „ Гал- info ” .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *