ОСТАННІ НОВИНИ

Міський голова Львова привітав громаду міста з Днем знань

|

Міський голова Львова Любомир Буняк привітав громаду Львова із початком нового навчального року. Подаємо текст привітання, розповсюджений прес-службою міської ради:

«Дорогі освітяни загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладів, викладачі вищих навчальних закладів нашого міста, учнівська та студентська молоде, шановні батьки!

Ось і знову ми стоїмо на порозі Першого вересня – свята учнів, учителів та батьків, яке у душі кожного з нас залишається світлим та урочистим. Особливе місце посідає в нашій пам`яті образ Учителя, який передає знання і досвід юному поколінню, прищеплює вихованцям найкращі людські риси. Поряд із батьками учитель був і залишається тією людиною, яку ми поважаємо і до думки якої прислухаємося.

Професія вчителя – нелегка, а тому повинна бути належним чином пошанованою. Міська влада все робить, щоб створити належні умови як педагогам для продуктивної праці, так і учням для здобуття освіти. Це у першу чергу – належне фінансування галузі освіти з міського бюджету: видатки з бюджету міста на освітню галузь збільшено із 115 млн. грн. 2004 року до 162 млн. грн. 2005-го.

У зв`язку з переходом на дванадцятирічний термін навчання дошкільна підготовка дітей набуває особливого значення. Пріоритетними є питання модернізації її змісту, орієнтації на системний розвиток особистості, формування готовності дитини до навчання в школі. Міська рада у 2004 – 2005-му навчальному році з бюджету додатково скерувала 352,4 тис. грн. на відкриття 23 груп. Завершено проектну документацію для будівництва навчально-виховного комплексу «ДНЗ – початкова школа» в Сихівському житловому масиві.

Досягнення львівських педагогів у роботі з обдарованою молоддю засвідчують перемоги їхніх вихованців: на Всеукраїнських предметних олімпіадах із базових дисциплін 46 призових місць вибороли учні із 11-ти навчальних закладів Львова.

Працюючи над реалізацією цілей, визначених «Основними напрямами розвитку освіти Львова на 2004 – 2006 роки» та з нагоди відзначення 750-річчя Львова розроблено проект Програми виховної роботи «Я – львів`янин» яким передбачено основні пріоритетні напрями в організації виховної роботи з учнівською молоддю.

Завдяки програмному фінансуванню цього року вперше залучено кошти цільового фонду розвитку соціальної інфраструктури Львова на ремонтні роботи 28 закладів освіти загальною сумою 2,4 млн. грн.

Акумулювання коштів на цільові програми дало змогу впродовж останніх років у вісімнадцяти навчальних закладах облаштувати шатрові дахи, в одинадцяти – ліквідувати підвальні котельні, в трьох – пічне опалення, в шести – відремонтувати та відновити роботу басейнів.

Напередодні Дня знань я щиросердечно вітаю всю педагогічну громадськість Львова, висловлюю велику вдячність за невтомну працю, зичу снаги для добра українського народу, міцного здоров`я, творчих здобутків на ниві розбудови української національної школи. Також вітаю учнівську та студентську молодь нашого міста і бажаю наполегливості у подоланні нових вершин.

Міський голова Львова Любомир Буняк».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *