Автоперевізники Львівщини готують акції протесту

|

Приватні автоперевізники Львівщини обіцяють вдатися до акцій непокори на знак протесту проти проекту ЗУ „Про внесення змін до Закону України „Про автомобільний транспорт”. Перша така акція відбудеться вже цієї суботи у Львові – таксисти та вантажні перевізники області зберуть колону на Пасічній, а звідти вирушать до центральної частини міста. Біля пам’ятника Шевченку учасники акції планують провести мітинг.

Правовий інспектор Конфедерації Вільних профспілок України Андрій Корчинський сьогодні на прес-конференції пояснив, що законопроект, який Верховна Рада України уже прийняла у першому читанні, передбачає обмеження використання автомобіля (експлуатація до 10 років), регулювання транспортних послуг Кабінетом Міністрів, надання надзвичайних повноважень місцевим органам влади, що може призвести до зловживань та усунення приватного перевізника з ринку автоперевезень.

„Ми підготували свої пропозиції та зміни до закону та неодноразово зверталися з ними до Мінтраспорту, але всі шляхи нам відрізали. Наразі працюємо з депутатами Верховної Ради і з їх допомогою спробуємо внести корективи в законопроект,” – пояснив А.Корчинський.

За його ж словами, Львівські автоперевізники не єдині, хто протестує проти законопроекту. Вони знайшли однодумців серед приватних таксистів Тернопільщини, Волині та Івано-Франківська. „І якщо на акцію протесту у Львові не буде жодної реакції, ми влаштуємо іншу. Її деталі – наразі таємниця,” – додав пан Корчинський.

Наразі автоперевізники готуються до львівської акції протесту, яка відбудеться 3 вересня. О 10 годині вони зберуться на вулиці Пасічній (біля автозаправки „ОККО”), а потім колоною вирушать в центр міста. О 12 годині біля пам’ятника Шевченку має відбутися мітинг.

„Можливо, нам доведеться зміни місце дислокаці через ремонтні роботи в центрі міста. Але за будь-яких умов акція відбудеться,” – заявив А.Корчинський.

На сьогодні у Львові працюють близько 5-6 тисяч приватних автоперевізників, в області їх налічується від 12 до 15 тисяч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *