ОСТАННІ НОВИНИ

Інститут сухопутних військ у Львові вигідніший, ніж в Одесі

|

Рішення щодо перенесення Інситуту сухопутних військ з Одеси до Львова продиктоване передовсім економічними причинами, воно було всесторонньо обговорене і виважене, заявив сьогодні під час прес-конференції у Львові заступник командувача Сухопутних військ з бойової підготовки генерал-лейтенант Григорій Дячук.

За його словами, стратегія розвитку українських сухопутних військ говрить про те, що до 2015 року чисельність цього виду Зсу становити близько 60 тисяч вояків, із них близько восьми тисяч офіцерів, відтак уже зараз потрібно реформувати військові внз, щоби вони відповідали вимогам часу. „Саме тому міноборони прийняло рішення щодо створення видового військового вузу для сухопутних військ на базі Львівського війського інституту” – сказав він.

За словами військового чиновника,робота з визначення дислокації цього вузу тривала як ніколи довго і до неї були залучені не лише представники міноборони, але й усі чотири начальники військових вузів, де готують офіцерів для сухопутних військ – зі Львова, Одеси, Харкова та Сум. Відтак у процесі вималювалися дві пропозиції – Львів або Одеса, але врешті перевагу віддали Львову.

„Так сталося з ряду причин і переважили у цьому суто економічні та логістичні причини” – сказв Григорій Дячук. За його слвоами, Львів вигідніший тим, що тут компактне містечко на 1700 осіб, хоча планується, що курсантів буде понад 1300. Крім того, військовий інститут у Львові інтегрований з університетом „Львівська політехніка”, що дає можливість суттєвої економії на кафедри загального спрямування, а окрім того, дозволяє залучати вискокваліфікованих фахівців з Політехніки та користуватися базою цього закладу.

Також важливу роль відіграло те, що від Львова удвічі ближче до Яворівського полігону, аніж від Одеси до полігону „Широкий Лан” у Миколаївській області. На Яворівському полігоні є навчальний центр „Партнерство задля миру”, де курсанти також проходитимуть підготовку. Як повідомив Г.Дячук, землі ліквідованих інститутів в Одесі, Харкові та Сумах будуть продать через тендер, а за ці кошти буде збудоване житло для військовослужбовців. Натомість майно і обладнання буде переведено в інші частини. Водночас викладацький склад буде на конкурсній основі часьтково переведено до Львова, а решта – або піде на пенсію, якщо має вислугу, або служитиме у військових частинах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *