ОСТАННІ НОВИНИ

Колектив Академії ветеринарної медицини просить підтримки у Сендака

|

До голови Львівської обларади Михайла Сендака надійшов лист від ректора Академії ветеринарної медицини ім. С.Гжицького Романа Кравціва, в якому колектив закладу висловлює обурення щодо можливого об’єднання двох вузів – Львівського аграрного університету та Львівської національної академії ветеринарної медицини. Про це повідомила прес-служба облради.

“Согодні над академією нависла загроза. За пропозицією ректора Львівського аграрного університету В.Снітинського перший заступник голови Львівської облдержадміністрації М.Сеник направив у Міністерство аграрної політики листа, в якому пропонується злиття двох вузів і назва “Львівський нацональний аграрний університет ім. Степана Гжицького”. Цього не можна допустити. Автор цієї ідеї В.Снітинський хворобливо марив зайняти посаду ректора ветеринарної академії. Тому він став переконувати усіх поперідніх і тодішніх керівників області і міністерств у доцільності об’єднання. Переконливо просимо не допустити свавілля”, – йдеться в листі.

Голова облради Михайло Сендак планує зустрітись із колективом Академії ветеринарної медицини та з’ясувати ситуацію.

Академія є найстарішим і єдиним у своїй галузі спеціалізованим ВНЗ України. Його витоки сягають 1784 року, коли на медичному факультеті Львівського університету була відкрита перша в Галичині кафедра ветеринарії. Зараз Академія є членом Консорціуму вищих аграрних закладів світу, а найстаріший факультет – ветеринарної медицини – прийнятий до Асоціації ВНЗ Європи.

Заклад є учасником спільного проекту ветеринарних закладів НАТО з проблематики хімії у сільському господарстві і здоров’ї, в яких беруть участь відповідні заклади Польщі, Словаччини, Румунії, Болгарії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *