ОСТАННІ НОВИНИ

До мікрорайону Дрогобича питну воду возитимуть за графіком

|

У Дрогобицькій міській раді відбулася розширена нарада з питання «Забруднення питної води в криницях мікрорайону Млинки у Дрогобичі». Нараду провів начальник управління з ліквідації надзвичайних ситуацій Львівської ОДА Олексій Титаренко та в.о. міського голови Дрогобича Костянтин Іваночко.


До участі у нараді було запрошено керівників та представників державних і комунальних служб, які зараз вивчають ситуацію на Млинках та на підприємствах, які могли потенційно стати забруднювачами, серед яких – ВАТ «НПК-Галичина», Дрогобицьке управління нафтопроводу «Дружба», ЗАТ «Лукор» (м. Калуш, Івано-Франківська область).

Олексій Титаренко під час наради зазначив, що вирішити проблему мікрорайону та зняти соціальну напругу можна лише спорудивши водогін та систему водовідведення. Усі учасники наради погодились з тим, що побудова водогону необхідна, але висловили певні зауваження щодо реалізації цього завдання.

Голова правління ВАТ «НПК-Галичина» Володимир Гусаков повідомив, що підприємство готове взяти часткову участь у фінансуванні побудови водогону. Водночас він зазначив, що неприпустимо вважати «НПК-Галичину» єдиним підприємством, діяльність якого спричинило забруднення вод на Млинках. Учасники наради визначили ще кілька підприємств, які могли стати джерелом забруднення. З думкою учасників погодилися представники ЗАТ «Лукор» та ДУ нафтопроводу «Дружба», чиї нафто- та продуктопроводи проходять територією Млинків. Також однією з причин забруднення міг стати напівдемонтований продуктопровід «Дрогобич-Стрий», який належав ВАТ «Львівнафтопродукт».

Підсумовуючи, Олексій Титаренко зазначив, що проблема Млинок склалася історично і гостро проявилася лише зараз. Відповідні служби зобов’язані провести аналізи ґрунтів та води у терміни, визначені ОДА, а саме до 29 серпня. За його словами, зараз першочерговими завданнями є: визначення джерел фінансування побудови водогону та системи водовідведення, як і за яким графіком підвозити питну воду мешканцям мікрорайону, розробка проектної документації водогону та системи водовідведенню коштом міського бюджету Дрогобича та інформування мешканців мікрорайону про заплановані заходи та їх перебіг впровадження, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *