ОСТАННІ НОВИНИ

Православні кияни протестують проти перенесення до столиці резиденції УГКЦ

|

Близько 250 осіб беруть участь у хресній ході, яка проходить вулицями Києва. Православні віруючі у такий спосіб протестують проти перенесення зі Львова до столиці резиденції Глави Української Греко-Католицької Церкви Любомира Гузара.

В акції приймає участь лідер Прогресивної соціалістичної партії України Наталя Вітренко. Вона заявила журналістам, що, незважаючи на високу вартість землі у Києві, Любомиру Гузару для будівництва резиденції виділили шість гектарів, а православна община у Львові уже давно не може отримати навіть кілька сотих для будівництва собору.

21 серпня о 10 годині урочистою літургією на місці будівництва собору Воскресіння Христового в Києві має розпочати діяльність глава УГКЦ. З цього дня титул Глави УГКЦ буде змінено – “Верховний архієпископ Львівський” називатиметься “Верховним архієпископом Києво-Галицьким”.

Російська православна церква вважає, що прагнення греко-католиків перенести резиденцію свого глави в Київ свідчить про експансію, яка підриває православно-католицький діалог, повідомляє “Інтерфакс”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *