ОСТАННІ НОВИНИ

Винесено вердикт у справі незаконного будівництва у Брюховичах

|

Рішення Брюховицької селищної ради щодо надання в оренду підприємствам «Буддизайн» і «Новобуддизайн» рекреативних земель визнано недійсним згідно із сьогоднішнім рішенням Львівського господарського суду. Відтак угода про оренду скасавана, а з приватних підприємств стягнуто державне мито. Оскаржувана територія буде передана до загального користування населення і віднесена до курортної зони.

Як зазначила депутат Львівської міської ради, представник інтересів ради у суду Віра Лясковська: „Ми не боїмося оскаржень у вищі інстанції. Рішення суду у цій спарві не є остаточним і слід чекати на апеляцію”.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Брюховецької селищної ради від 1 квітня 2004 року, надано дозвіл на оренду терміном на 10 років (з правом викупу у власність) 8,86 гектара земельної ділянки ТзОВ „Новобуддизайн” для будівництва дошкільного спортивно-навчального центру в районі вулиці Ряснянської селища Брюховичі.

А згідно з рішенням від 25 березня 2004 року, надано дозвіл на оренду терміном на 10 років (з правом викупу у власність) 9 гектарів земельної ділянки ПП „Буддизайн” для будівництва дошкільного спортивно-навчального центру в районі вулиць Незалежності – Ряснянської селища Брюховичі. До цього вищеназвані території належали Львівському держлісгоспу, але рішеннями Брюховецької селищної ради від 18 березня 2004 року та 11 березня 2004 року землі вилучено з держлісфонду Брюховецького лісництва та віднесені до земель рекреаційного призначення.

14 лютого була прийнята ухвала суду про те, що рішення Брюховецької селищної ради по обидвох ділянках Брюховецького лісу є незаконним і було прийнято рішення скасувати це рішення.

За протокольним дорученням Львівської міської ради, інтереси ради у суді відстоюють 4 депутати: Віра Лясковська, Юрій Кужелюк, Тетяна Крушельницька та Данило Ярема.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *