ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр закордонних справ Республіки Польща відкрив меморіальну таблицю братам Шептицьким

|

У Святоуспенській Унівській лаврі Міністр закордонних справ Республіки Польща Адам Данієль Ротфельд з власної ініціативи сьогодні відкрив меморіальну таблицю Митрополиту Андрею Шептицькому та його брату Архимандриту Климентію Шептицькому на знак вдячності за врятування власного життя під час Другої світової війни.

На урочистому відкритті меморіальної таблиці були присутні Патріарх УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Преосвященний Кардинал Мар’ян Яворський, заступник міністра закордонних справ України Ігор Долгов, голова Львівської ОДА Перто Олійник, представники районної влади.

„Ми так багато чуємо про лиха, а дуже мало чуємо про доброту, — наголосив глава УГКЦ, — отож я хочу висловити вдячність Данієлю Ротфельду за сприяння у встановленні меморіальної таблиці та увіковічнення милосердної діяльності братів Шептицьких”.

Під час німецької окупації України у ІІ Світовій війні Андрей Шептицький започаткував і керував акцією, спрямованою на врятування невинно переслідуваних фашистською владою єврейських дітей. За його сприяння у греко-католицьких монастирях переховували єврейських дітей, серед яких був і теперішній міністр закордонних справ Польщі Адам Данієль Ротфельд, повідомляє „Гал- info ”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *