ОСТАННІ НОВИНИ

Ціну на воду та водовідведення хочуть підвищити на 17 відсотків

|

Громадські слухання проекту рішення Львівського міськвиконкому „Про впорядкування тарифів на водопостачання та водовідведення” пройшли сьогодні в міській раді. Відтак пропонується підвищити тариф на ці послуги на 17 відсотків до 1 гривні 84 копійок, порівняно із діючим тарифом – 1 гривня 57 копійок. Про це повідомила начальник управління економічного відділу управління інженерного господарства Зеновія Лапан.

Підвищення тарифів, за її словами, спричинене перш за все зростанням собівартості послуг, адже у зв’язку із розширенням графіку подачі води зростає кількість витраченої електроенергії, а відтак і витрати на неї. Також збільшуються витрати „Водоканалу” на заробітну платню працівникам, яка протягом року має зрости в чотири рази.

Пані Лапан повідомила, що є два варіанти відшкодування операційних витрат: за рахунок підвищення тарифів для населення, що посилить соціальну напругу, або за рахунок видатків з бюджету. Проте пропонує вона перший варіант.

Крім цього Зеновія Лапан зазначила, що під час встановлення нових тарифів були враховані зауваження контролюючих органів. А саме Антимонопольного комітету та державної інспекції контролю за цінами. Із нововстановленого тарифу споживачі платитимуть 1 гривню 24 копійки за один кубометр води та 60 копійок за водовідведення. Інших споживачі платитимуть 3 гривні 98 копійок за водопостачання і 75 копійок – за водовідведення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *