ОСТАННІ НОВИНИ

Для виплати заборгованостей шахтарям потрібні дотації уряду - Сеник

|

Шахтарям Львівщини до кінця року виплатять всі борги із зарплати, якщо уряд виділить на це додаткові кошти. Так в.о. голови Львівської обласної державної адміністрації Мирослав Сеник прокоментував рішення уряду до кінця року погасити заборгованості із зарплати на підприємствах ПЕК.

За словами Мирослава Сеника, заборгованість із зарплати шахтарям за цей рік становить 5 мільйонів 200 тисяч гривень. Це борги, які виникли через підвищення мінімального рівня заробітної плати. За його словами, самотужки область не може погасити забогованості, оскільки підвищення мінімального рівня зарплати не закладено в ціну вугілля. Проте, на думку Мирослава Сеника, заборгованість таки буде погашено. „Якщо уряд сказав, що погасить до кінця року заборгованість із зарплатні на підприємствах ПЕКу, то слова свого дотримає”, — вважає в.о. голови Львівської облдержадміністрації.

За словами Мирослава Сеника, за попередні роки заборгованості із зарплати перед шахтарями немає, є заборгованість на допоміжних обслуговуючих підприємствах розміром 809 тисяч гривень.

Нагадаємо, що сайт Кабінету Міністрів України повідомляє, що Міністр палива та енергетики Іван Плачков вже зобов ’ язав керівників підприємств паливно-енергетичного комплексу проаналізувати причини, що стримують погашення заборгованості, розробити заходи щодо їх усунення і скласти графіки погашення заборгованості до кінця року. Також наказом Івана Плачкова створено Комісію з питань контролю за станом погашення заборгованості зарплати, повідомляє « Гал-інфо».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *