ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські пекарі проведуть Свято хліба

|

Відродити духовні традиції вшанування хліба, ознайомити львів’ян з продукцією хлібовиробників та кондитерів області, а також поділитися досвідом у виробленні хліба – основні завдання Свята хліба, яке проходитиме 14 серпня в Музеї народної культури і побуту у Шевченківському гаю. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник управління культури Львівської міської ради Віра Покотицька.

Організаторами свята є Гільдія приватних пекарів та кондитерів Львівської області, управління культури Львівської міської ради, Львівська обласна державна адміністрація, Асоціація приватних пекарів та кондитерів України та Союз Українок.

Як зазначив голова Гільдії приватних пекарів та кондитерів Львівської області Андрій Гузоватий, взяти участь у святі погодилися більшість хлібовиробників Львівщини, зокрема це ЗАТ «Ензим» ТМ «Львівські дріжджі», концерн «Хлібпром», корпорація «Еколан», ТМ «Просто добрий хліб», ТзОВ «Галицька здоба», ТзОВ «ГюнТар», «Агро ЛТД.» МВКПП, ТМ «ХлібоДар» та ТМ «Родинний хот-дог». Крім цього на свято запрошені пекарі з Польщі.

Розпочнеться свято хліба об 11 годині у неділю і триватиме до 16-17 години. Під час заходу заплановані різноманітні конкурси серед учасників свята, визначення найкращого виробу, виставка-продаж хліба та кондитерських виробів, виступи дитячих та дорослих художніх колективів народно-фольклорного жанру, а також виступ військового духовного оркестру.

Розпочнеться свято з Божественної літургії в історичній церкві Кривки. Вхід для всіх учасників вільний, потрібно лише оплатити вхід на територію Шевченківського гаю – для дорослих це коштуватиме 1,5 гривні, а для дітей – 70 копійок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *