ОСТАННІ НОВИНИ

Кредити на понад 131 мільйон гривень отримали сільськогосподарські виробники від банків

|

14,6 мільйона гривень передбачено на цей рік у Державному бюджеті на здешевлення кредитів. Цьогоріч від комерційних банків сільськогосподарські товаровиробники Львівщини отримали вже понад 131 мільйон гривень кредитів, повідомив начальник відділу фінансово-кредитної політики, бухгалтерського обліку та звітності головного управління сільського господарства та продовольства Львівської ОДА Михайло Шпелик.

За словами Шпелика, з Державного бюджету передбачена одна з форм фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу, а саме – здешевлення короткострокових і довгострокових кредитів, виданих сільськогосподарським товаровиробникам комерційними банками. Значна частина цих коштів піде на потреби рослинництва і тваринництва, придбання мінеральних добрив, засобів захисту, насіння, паливно-мастильних матеріалів, кормів, а також на придбання техніки.

«Так, на селекцію рослинництва передбачено 2,3 мільйона гривень, з них ми вже отримали 1,3 мільйона гривень. Проведено проплати сільськогосподарським товаровиробникам за продаж, забій та переробку молодняка великої рогатої худоби, а також свиней, курей та бройлерів. Загалом по цій програмі передбачається отримати 22,7 мільйона гривень.

Також сільськогосподарські товаровиробники Львівщини вже отримали фінансову підтримку за виробництво продукції льонарства у розмірі 469,7 тисяч гривень», – зазначив Шпелик.

На фінансову підтримку агропромислових підприємств, що знаходяться у складних кліматичних умовах, передбачено 600 тис. грн., з них вже профінансовано—195 тис. грн. На програму підтримки розвитку тваринництва та здешевлення витрат на штучне осім’яніння худоби з обласного бюджету виділено 800 тисяч гривень, повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *