ОСТАННІ НОВИНИ

Цукор, гречка та м’ясо знову подорожчали

|

Упродовж третьої декади липня на ринку основних споживчих товарів спостерігається стабільна ситуація. Проте, середні ціни по окремих продуктах харчування мали тенденцію до зростання, повдомляє прес-служба ЛОДА з посиланням на Державну інспекцію з контролю за цінами у Львівській області.

Зокрема, у минулій декаді відзначено зростання роздрібної ціни на гречку, як у підприємствах торгівлі, так і на продовольчих ринках області. Так, у підприємствах торгівлі ціна на крупу гречану зросла з 3.08 до 3.49 грн/кг (0.41грн/кг) або на 13.3% у зв`язку із збільшенням цін постачальників на 12.9-14.3%. Середня торговельна надбавка зменшилась з 11.3 до 9.6%. Зазначені зміни відслідковано по ТзОВ ТВК “Львівхолод”, по ТзОВ ТК “Інтермаркет” та по ПП “Аркада”. Ціни на продовольчих ринках також мали тенденцію до здорожчання, а саме – з 3.26 до 3.37 грн/кг або на 3.4%.

Також надалій дорожчав цукор. За минулу декаду ціни у підприємствах торгівлі зросли з 4.60 до 4.80 грн/кг або на 4.3% за рахунок росту цін постачальників (ТзОВ “Укрпродконтракт”, ТзОВ “Ядран”, ПП “Стратус”) від 1.5 до 12.1%. Зазначені зміни відслідковано по ТзОВ ТВК “Львівхолод”, ТзОВ ТК “Інтермаркет”, ПП “Аркада”. Середня ціна цукру по Україні у підприємствах торгівлі становить 4.77 грн/кг, на продовольчих ринках – 4.67 грн.

Водночас, на продовольчих ринках області спостерігалась тенденція до підвищення роздрібних цін на на м`ясо яловичини, свинини та сало в межах від 2 до 5.7%. Аналогічна ситуація має місце в цілому по Українї, де зростання цін у другій декаді липня зафіксовано в межах від 2 до 3%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *