ОСТАННІ НОВИНИ

Львівське мистецтво 60-70-х представляють у Національному музеї

|

Виставка «Мистецтво Львова 1960-1970-х років» відкрилася сьогодні у Національному музеї.На ній представлено твори митців-шестидесятників та їхніх попередників. Зокрема, це твори Маргіт та Романа Сельських, Данила Довбошинського, Євгена Безніска, Софії Караффи-Корбут, Зеновія Кецала, Івана Крислача.

Рух шістдесятників пропагував державницькі ідеї та відстоював права людини у країнах соціалістичного табору. У мистецтві він знайшов своє відображення у просвітництві та пошуку нових площин мистецького вияву. Зокрема, у малярстві того часу були поширені експерименти з формою та фактурою живописної площини задля загострення образу та тематичне звертання до історичної спадщини українського народу і його епосу, інформує ЗІК.

«Не всі з тодішніх художників, у яких був великий потенціал, змогли його реалізувати,—зазначив мистецтвознавець Андрій Дорош. – Мені здається, що нове покоління художників багато чого буде брати для себе саме від цього покоління художників-реалістів. Від Сипняка, Патика… Мистецтво не повинно себе збіднювати, а реалізм дає художникові додаткові карти».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *