ОСТАННІ НОВИНИ

Тарифи оплати за користування житлом можуть зрости з 1 вересня

|

Тарифи оплати за користування житлом повинні зрости в три рази від усередненого діючого – 0,30 гривень за 1 м.кв. житла. І можливо вже з 1-го вересня 2005-го року для населення міста Львова будуть встановлені нові граничні розміри плати за користування житлом. У випадку зменшення зростання усередненого тарифу до 57%, необхідними будуть дотації з бюджету у розмірі 28 мільйонів гривень. Про це йдеться у проекті „Про впорядкування плати за користування житлом (квартирну плату) та за утримання житла для населення у м. Львові”, прийнятим виконавчим комітетом Львівської міської ради.

Причиною прийняття такого рішення, розповідає заступник начальника управління житлового господарства Львівської міськради Іван Квик, є збитковість комунальних підприємств міста Львова. Він наводить цифру 10500 мільйона гривень – загальна заборгованість Львівських комунальних підприємств Львова.

Представники Асоціації платників податків Львівської області вважають це рішення економічно не обгрунтованим і незаконним. Вони висунули ряд зауважень щодо цього проекту. Як запевнив голова правління Асоціації платників податків у Львівській області Теодор Дяків, це рішення є порушенням Наказу Держбуду України №78 від 29 березня 1999 року, оскільки воно не містить самого економічного розрахунку підняття тарифів і висновків аудиту (експертизи) про те, що ці розрахунки економічно обгрунтовані. Також проект містить дискримінаційні тарифи для населення, яке проживає в будинках різного класу.

Іван Квик пообіцяв, що усі зауваження будуть враховані, хоча 1-го серпня закінчується термін обговорення цього проекту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *