ОСТАННІ НОВИНИ

Яворівська митниця перерахувала до бюджету майже 14 мільйонів гривень

|

Від початку функціонування Яворівської митниці (з 17 червня 2005 р.) завдяки реалізації комплексу організаційних заходів із забезпечення повноти стягнення платежів до Державного бюджету, у червні-липні 2005 р. виконано план справляння податків та зборів. До Держбюджету перераховано коштів у сумі майже 14 млн. гривень, повідомила начальник Яворівської митниці Ярослава Сподарик.

Впродовж червня-липня через міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення „Краковець” прослідувало на 60% транспортних засобів більше, ніж у цей період минулого року. Кількість громадян, що скористалися послугами міжнародного автомобільного пропуску зросла майже на 50%.

Основу поповнення дохідної частини Держбюджету для Яворівської митниці складають митні платежі, нараховані при митному оформленні товарів, що ввозяться на територію України громадянами.

З початку функціонування Яворівської митниці при оподаткуванні товарів громадян забезпечено перерахування до Держбюджету податків та зболів на суму більше 5 млн. грн., що у півтора рази більше, ніж за аналогічний період 2004 року.

У цей же період суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, акредитованими в Яворівській митниці, було сплачено податків та зборів на суму, що перевищує 6,5 млн. грн. – на 10% більше відповідного показника минулого року.

З початку фунціонування Яворівської митниці по адміністративних справах про порушення митних правил вилучено товарів та цінностей на суму більше 1 млн. грн, повідомляє прес-служба ЛОДА.

В рамках виконання програми „Контрабанді – стоп!” в результаті співпраці із правохоронними органами по матеріалах двох справ про порушення митних правил. Виявлених в поточному році, порушено кримінальні справи, вартість затриманих по них предметів становить більше 200 тисяч грн.

Загальна кількість справ про порушення митних правил з початку року у порівнянні з відповідним періодом минулого року залишилася фактично незмінною, а вартість справ зросла майже в три рази. Середня вартість предметів правопорушень, що проходять по одній справі про порушення митних правил у 2004 році складав близько 9 тисяч грн., в поточному році він складає 24 тисячі грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *