ОСТАННІ НОВИНИ

Меценати нарікають на відсутність законів та інформації

|

Засідання на тему «Меценатство: що гальмує його розвиток в Україні?» відбулося сьогодні, 26 липня, у Львівському прес-клубі реформ.уУ засіданні взяли участь президент Міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд» Наталія Карбовська, голова ради засновників творчого об’єднання «Галицькі фестини», директор СП ТзОВ «Євролекс» Левко Захарчишин, інформує ЗІК.

Як зазначила Н.Карбовська, благодійні організації створюють в Україні тому, що не вистачає державних коштів. Більшість благодійних організацій працює на іноземні замовлення, за що отримують гроші. «Проте вже зараз можна сказати, що переспективно працювати з українськими бізнесами, які щораз більше готові спіпрацювати з різними благодійними. Навіть якщо кожен з представників бізнесу щомісяця виділятиме кошти у розмірі 50 грн, то це неабияк може допомогти тим, хто потребує цієї допомоги. Наприклад, є організації, які надають кошти для боротьби з раком молочної залози, а саме – на закупівлю мамографів для медичних установ. Крім того, ми моніторили ЗМІ і визначили, що за півроку у 32 виданнях, у тому числі загальноукраїнських та регіональних, було опубліковано всього 20 інформацій щодо доброчинства. 69% регіональних видань не публікують взагалі статтей на благодійну тематику, а ті, що публікують, роблять це на правах реклами», – сказала вона.


Л.Захарчишин наголосив на тому, що коли говорити про благодійність, то потрібно сформулювати її механізми, а для цього мають бути створені передумови на державному рівні. Першочергово, це відповідна нормативно-правова база. «На сьогодні меценати можуть довіряти тільки конкретним людям. Наприклад, «помаранчева» революція показала, що люди готові були поділитися своїми заощадженнями тільки тому, що вірили у позитивний результат свого меценацтва. На сьогодні нам бракує медіального меценатства», – підбив підсумки голова ради засновників творчого об’єднання «Галицькі фестини» Левко Захарчишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *