ОСТАННІ НОВИНИ

На Бродівщині вшанували пам`ять вояків дивізії "Галичина"

|

24 липня у селі Ясеневі Бродівського району, на горі Жбир, відбулося вшанування пам’яті вояків Першої Української дивізії «Галичина», які загинули в битві під Бродами в 1944 році, – повідомили Західній інформаційній корпорації у прес-службі Бродівської РДА.

Участь в святкуванні взяв голова Бродівської РДА О.Панькевич, його заступник В.Харчук, представники Бродівської РО ВО »Свобода», ветерани-дивізійники, члени Братства вояків ОУН-УПА, Ясенівський сільський голова Б.Глущак, учні та педагоги Ясенівської, Підгорецької та Лучківської шкіл.

Урочистості розпочались з поминальної молитви за загиблими вояками, яку провів місцевий священик. Опісля у виконанні художніх колективів прозвучали патріотичні пісні та вірші. Авторську пісню про події, які відбулися на горі Жбирі, виконала директор Підгорецької НСШ І.Пашко.

Голова Бродівської РДА О.Панькевич зробив короткий екскурс в історію створення та бойового шляху Першої УД «Галичина». Наголосив на важливості виховання у молоді національної свідомості та патріотизму. Відтак, голова РДА положив грудку землі на могилу загиблих дивізійників з могили курсантів старшинської школи УПА «Олені», що на горі Яворина, як символ пам’яті про всіх учасників національно-визвольних змагань Другої світової війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *