ОСТАННІ НОВИНИ

Яловий презентував концепцію децентралізації влади у Львові

|

Голова партії „Єдність” Володимир Яловий презентував сьогодні у Львові концепцію децентралізації влади та розвитку місцевого самоврядування. Для досягнення фінансової самостійності регіонів він пропонує перерозподіляти не менше ніж 50 відсотків бюджетних коштів через місцеві бюджети.

Згідно з концепцією наступного року планується ліквідувати районні державні адміністрації і передати їхні функції районним радам та змінити статус ОДА на органи реалізації координуючих функцій виконавчої влади.
За словами Ялового, реформа можлива лише шляхом перерозподілу фінансових та адміністративних повноважеь на користь регіонів.

На думку Володимира Ялового, реформування потрібно було проводити ще з початку року, але жоден з регіонів ще не готовий до цього кроку. Тому концепція, яку пропонує партія „Єдність” відрізняється від проекту реформи, який пропонує центральна влада: „Ми пропонуємо спочатку вислухати думку регіональних еліт і з урахуванням їхніх побажань запропонуємо кінцевий варіант адміністративно-територіальної реорганізації”, – зазначив пан Яловий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *