ОСТАННІ НОВИНИ

Підприємці Львівщини втішилися кадровим змінам на митниці

|

Комітет підприємців Львівщини надіслав лист Президентові України Віктору Ющенку за підписом свого голови Тараса Сосновського. Львівські підприємці висловили подяку Президентові за вчасні кадрові зміни на митницях Львівщини і висловили надії, що подальші зміни на митниці відбуватимуться в інтересах українського підприємництва.


Текст листа подаємо повністю:

“Комітет підприємців Львівщини схвалює та висловлює підтримку тим кадровим змінам, які були ініційовані Президентом Віктором Ющенком у Державній митній службі України.


Звільнення усіх керівників митниць свідчить як про недобросовісне виконання державними службовцями своїх професійних обов’язків, так і про корупційні діяння, які своїм корінням сягають попередньої системи влади. На сьогодні повністю відсутні системні зрушення щодо їх подолання та публічність й прозорість в багатьох ключових питаннях, в тому числі і кадрових.


Становище, яке нині маємо на митниці змусило Президента України зробити досить різкий, але одночасно правильний крок. Але звільнення керівників митниць не вирішує проблеми в цілому. Наявність старих корупційних схем та механізмів свідчить як про недостатню системну реорганізацію митної служби, так і про наявність на керівних посадах не достатньо моральних та професійних спеціалістів.


Одним із шляхів вирішення цієї проблеми Комітет підприємців Львівщини вбачає в публічному громадському обговоренні кандидатур на ключові посади на митниці представниками громадських організацій та підприємницьких кіл. Така практика дасть змогу в майбутньому уникнути зайвих та безпідставних звинувачень щодо непрозорості та заангажованості у вирішенні кадрових призначень, унеможливить призначення випадкових осіб.


Комітет підприємців Львівщини і надалі відстоюватиме принципи моральності та професіоналізму державних службовців та виступатиме органом громадського контролю за дотриманням законності у всіх гілках влади”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *