ОСТАННІ НОВИНИ

Проблеми трудової міграції обговорили за "круглим столом"

|

«Трудова міграція і соціальний капітал Західного регіону України: проблеми і спроби їх розв’язання» – “круглий стіл» на таку тему відбувся сьогодні у Львівській комерційній академії. У засіданні, зокрема, взяли участь проректор з міжнародних зв’язків Львівської комерційної академії А.Мокій, заступник голови Львівської обласної ради Т.Федак, заступник голови Стрийської РДА з питань АПК М.Вишньовський. Організували засідання «круглого столу» – Регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень у Львові спільно з Львівською комерційною академією.

Як зазначили організатори засідання, метою «круглого столу» є визначення основних чинників, що впливають на специфіку трудової міграції Західного регіону України, а також окреслення проблем, пов’язаних із міжнародним рухом робочої сили в Україні та сфери проведення подальших досліджень.

Обговорення загальної теми було поділено на чотири секції: актуалізація проблеми; аналітичні доповіді; фокусна група з виявлення проблем та способів їх розв’язання; підведення підсумків, формування рекомендацій, повідомляє ЗІК.

Присутнім було роздано листки, аби вони вписали свої проекти пропозицій на цю тему. Як зазначив Т.Федак, «усі вписані вами проекти пропозицій будуть вивчені, а потім серйозно заслухаємо їх на сесійному засіданні Львівської обласної ради. Зачіпаючи проблему трудової міграції, ми прекрасно розуміємо, що це надзвичайно важлива тема, оскільки люди, які виїжджають за кордон на заробітки, – це найактивніші люди суспільства. Деякі країни навіть живуть за рахунок емігрантів. Ми прагнемо, аби ті люди, які заробивши капітал на заробітках, повернулися назад і створили за рахунок цього капіталу робочі місця, про які керівництво держави зараз постійно піднімає питання».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *