ОСТАННІ НОВИНИ

Потерпілі в результаті Скнилівської трагедії незадоволені механізмом виплат компенсацій

|

Створено міжвідомчу робочу групу з досудового врегулювання питання виплат компенсацій потерпілим внаслідок катастрофи на Скнилівському летовищі. Водночас потерпілі нарікають на непрозорість роботи комісії, повідомляє «Німецька хвиля».

До міжвідомчої групи увійшли представники міністерств юстиції, фінансів, оборони, економіки, генпрокуратури та обласної адміністрації.

Адвокат потерпілих Володимир Кравчук заявив, що “їм не відомо, де, як і коли збирається робоча група”. Він вважає, що це не випадковість, а зроблено умисно. “Так виглядає, що вони хочуть домовитися, як вирішуватимуть нашу проблему. А потім нам повідомлять рішення, що держава, наприклад, зайняла таку-то позицію. Так компроміс не шукають!”, – зауважив Кравчук.

Адвокат погоджується, що механізм виплати компенсацій – найважча частина питання, але слід починати з визначення суми відшкодувань. Потерпілі, а їх близько півтисячі, за його словами, готові розпочинати переговори з урядом, якщо сума відшкодувань становитиме не менше 100 тисяч доларів за втрату родича. Паралельно вони готують касаційні скарги до Верховного суду, де називають вирок військового суду несправедливим.

Нагадаємо, 27 липня 2002 року в результаті катастрофи Су-27 на Скнилівському аеродромі у Львові загинуло 74 особи і 3 померло в лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *