ОСТАННІ НОВИНИ

Геотехніки вважають, що Львівське сміттєзвалище не є екологічно небезпечною зоною

|

Результати I-го етапу експертизи екологічного стану довкілля у селах, розташованих неподалік львівського сміттєзвалища, були оприлюднені сьогодні у приміщенні школи у селі Грибовичі в присутності місцевих мешканців. В зустрічі взяли участь заступник голови львівської облради Мирослав Сеник та заступник міського голови Львова Ігор Базарник.


Головний інженер геотехнічного інститу Петро Волошин підтвердив, що екологічний стан навколишнього довкілля не є задовільним, оскільки забруднені практично усі компоненти довіклля: атмосфера, підземні і поверхневі води, грунти. Та найцікавішим відкриттям стало те, що небезпечний стан практично не пов”язаний із функціонуванням на цій території полігону твердих побутових відходів: „Це не є екологічно небезпечна зона… А в забрудненні навколишнього середовища винен не стільки сміттєзвалище, а мешканці…”


Цей виступ викликав обурення місцевого населення. Воно вже почало втрачати надію на те, що сміттєзвалище буде закрито згідно договору до 1 липня 2006-го року. Хоча Мирослав Сеник запевнив у протилежному: „Поки що зривів в роботі немає, і все іде згідно графіку.” За його словами, уже створена робоча група, яка повинна займатися створенням нового полігону твердих побутових відходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *